Op kantoor en in de fabriek

Zakelijke portretten en profielfoto's

Zakelijke portretfoto of profielfoto’s?

Zakelijke portretfoto of profielfoto’s, beide termen worden vaak door elkaar gebruikt. Profielfoto’s worden meestal klein gebruikt, is vaak meer close-up en de achtergrond is meestal minder relevant. Bij een zakelijke portretfoto is er vaak meer ruimte om de persoon en kan de achter- of voorgrond meer vertellen over de persoon of situatie; de persoon wordt in een context geplaatst. Bij portretfotografie heb je als fotograaf meer artistieke mogelijkheden.

De beste versie van jezelf

Een krachtige portretfoto in de studio of een indrukwekkend portret in je bedrijf. Het positieve effect van een mooie foto’s is groter dan je denkt. Een eerste indruk maak je maar 1 keer! Zie je er verzorgd uit en heb je op je profiel een positieve uitstraling dan zal men je eerder benaderen. Met jarenlang ervaring en na duizenden mensen te hebben gefotografeerd kan ik zeggen dat mij altijd lukt om van iedereen mooie, sympathieke portretfoto’s te maken.

Het belang van een mooie profielfoto.

In mijn werk als fotograaf kom ik veel bij bedrijven om zakelijke profielfoto’s en portretfoto’s te maken. Verreweg de meeste van mijn klanten zijn werkzaam in een dienstverlenend beroep. Bij dergelijke beroepen is het contact tussen mensen zeer belangrijk. Bij de verkoop van producten wordt er vaak veel aandacht besteedt aan mooi beeldmateriaal van het betreffende product, als het om mensen gaat is de eerste indruk die je krijgt van een persoon erg belangrijk en mede bepalend of je contact op gaat nemen. Een spontane, sympathieke foto met een open uitstraling zal mensen eerder bewegen om contact op te nemen. De profielfoto is vaak minstens zo belangrijk, als goede teksten op de website.

Het belangrijkste online marketingplatform schreef een mooi artikel over het gebruik van afgeknipte vakantiefoto’s als profielfoto. Mooier kon ik het niet verwoorden: Artikel Frankwatching

Een zakelijk portretfoto,

Formeel of toch informeel?

Met of zonder stropdas, met of zonder jasje ? De bedrijfscultuur bepaald meestal. Wellicht een goed idee om te variëren tijdens een shoot zodat je verschillende stijlen hebt voor diverse doeleinden. Neem bij een shoot bij voorkeur iets extra’s mee om het af te stemmen op de omgeving, op zelfs collega’s. In een groep wil je meestal niet “underdressed” zijn. Een zakelijke portretfoto is voor mij een portretfoto die relevant is voor het werk dat je doet.

Profielfoto’s voor social media.

Je kunt er niet niet omheen: profielfoto’s. Of je nu kijkt naar zakelijke netwerksites zoals LinkedIn, social media-sites zoals Facebook instagram of Twitter of bij het maken van een profiel op een Internet-datingsite, overal geef je tegenwoordig een eerste indruk op basis van je profielfoto EN maak jij zelf ook vaak jou selectie op basis van iemand anders profielfoto !

Benieuwd naar wat we nog meer kunnen betekenen voor uw bedrijf behalve portretten en profielfoto’s ? Neem een kijkje op de verzamelpagina voor bedrijfsfotografie