, Fotografie Mike van Bemmelen

Het belang van een mooie portretfoto

In mijn werk als fotograaf kom ik veel bij bedrijven om zakelijke profielfoto’s en portretfoto’s te maken. Verreweg de meeste van mijn klanten zijn werkzaam in een dienstverlenend beroep. Bij dergelijke beroepen is het contact tussen mensen zeer belangrijk. Bij de verkoop van producten wordt er vaak veel aandacht besteedt aan mooi beeldmateriaal van het betreffende product, als het om mensen gaat is de eerste indruk die je krijgt van een persoon erg belangrijk en mede bepalend of je contact op gaat nemen. Een spontane, sympathie foto met een open uitstraling zal mensen eerder bewegen om contact op te nemen. De portretfoto is vaak minstens zo belangrijk, als goede teksten op de website.

Gebruik maken van de kleuren

Kleuren van de kleding van je model en fotolocatie kunnen elkaar versterken maar kunnen ook een storend effect hebben. De combinatie van de rode stoelen, blauwe kleding, en de witte delen op de muren maken dit een sterk beeld. Onder aan de pagina zie je een foto van gesprekssituatie waar we er bewust voor hebben gekozen de blauwe trui te wissen voor iets zonder opvallende kleur.

, Fotografie Mike van Bemmelen

Portret fotoshoot Floor act, trainer, coach en adviseur

Afgelopen week heb ik een fotoshoot gedaan voor Floor, een geweldige sympathieke dame die door de telefoon al aangaf er bewust van te zijn hoe belangrijk het is goede foto’s online te hebben staan. Het werkplek van Floor is gelegen in een jachthuis in de prachtige bossen van Doorn, maar het is herfst en door het enorm slechte weer moesten we alle foto’s binnen maken. Doordat Floor al werk van mij had gezien had ze er alle vertrouwen in dat er iets moois uit zou komen. We hebben een aantal portretfoto’s gemaakt in het jachthuis maar ook in haar spreekkamer waarvan dit mijn favoriet is.

, Fotografie Mike van Bemmelen

Portretfoto’s of profielfoto’s

De benamingen portretfoto’s en profielfoto’s worden vaak door elkaar gebruikt. Bij portret ga ik uit van een beeld waarbij meer op kan staan dan alleen iemands gezicht. De foto’s op deze pagina zijn portretfoto’s en sfeerfoto’s. Bij een profielfoto denk ik meer aan een beeld waarbij alleen het gezicht zichtbaar is, zoals bijvoorbeeld bij linkedin. Bij een portret heb je meer artistieke mogelijkheden.

Kijk voor meer profiel- en portretfoto’s in mijn portfolio voor bedrijfsfotografie. Direct een afspraak maken kan ook, liefst per telefoon 071-5801353