zakelijke portretfotografie

informeel, professioneel, zakelijk en sympathiek !

Een zakelijk portret is niet alleen een man in een pak!

Met of zonder stropdas, met of zonder jasje ? De bedrijfscultuur bepaald meestal. Wellicht een goed idee om te variëren tijdens een shoot zodat je verschillende stijlen hebt voor diverse doeleinden. Neem bij een shoot bij voorkeur iets extra’s mee om het af te stemmen op de omgeving, op zelfs collega’s. In een groep wil je meetal niet underdressed zijn. Een zakelijk portret is voor mij een portretfoto die relevant is voor het werk dat je doet.

Meer dan een profielfoto

Monique Noya van Noya coaching

Een zakelijke portretfoto is net iets meer dan een profielfoto. Een profielfoto wordt meestal klein gebruikt en is daarom ook meestal een close-up van het gezicht. Bij een zakelijk portret is er veel meer mogelijk. Hierbij kan de omgeving en achtergrond een aanvulling zijn. De achtergrond in de foto kan het verhaal onderschrijven en zorgen voor een bepaalde sfeer. Bij een zakelijk portret gaat het om de persoon en is de omgeving mede sfeerbepalend. 

Vaak worden de foto’s gemaakt in combinatie met sfeerfoto’s voor bedrijven. In dergelijke fotografie gaat het om de sfeer en is de persoon ( of personen) onderdeel van het sfeerbeeld. Voorbeelden vind u in de portfolio sfeerfoto’s voor bedrijven

Diversiteit aan locaties