familiefoto met witte achtergrond op blauwe muur

 

Vraag om kledingadvies

In onze fotostudio in Zoeterwoude maken we veel groepfoto’s waaronder ook veel familiefoto’s en gezinsfoto’s. Een veel gehoorde vraag bij het maken van de afspraak is of wij ook kledingadvies geven. Kleding is heel persoonlijk maar als het lukt om een bepaalde eenheid hier in te krijgen betaald zich dit altijd in een beter eindresultaat.

Op bovenstaande foto heeft de familie duidelijke kledingafspraken gemaakt wat prachtig is voor het eindresultaat aan de muur.

Kledingstijl

Je kunt kiezen voor een formele of informele kledingstijl. Formele kleding kan heel mooi zijn maar de groepsfoto zal meestal daardoor ook formeler en minder “los” zijn. Dergelijke kleding is er meestal niet op gemaakt om makkelijk te bewegen of mee op de grond te gaan liggen of zitten. Formele kleding heeft dus ook beperkingen. Tenzij het om zakelijke groepsfoto’s gaat heeft informele kleding de wellicht voorkeur.

Kleur van de kleding

Er zijn diverse opties die goed werken:

  • iedereen dezelfde kleur, dit geeft een heel mooi en rustige foto en werkt. ( blauw bijvoorbeeld heeft iedereen wel in de kast liggen)
  • iedereen in andere kleur, maar dan ook iedereen ! In dit geval: goed afstemmen en iets extra’s meenemen.
  • iedereen in het zwart, heel mooi en chique

Nog wat extra kledingadvies:

  • neem iets extra ’s mee van bovenkleding, altijd handig als het misschien net niet mooi staat in de groep
  • Bij kleine kinderen; trek de gewenste kleding pas aan vlak voordat we de foto gaan maken
  • Beter geen drukke prints op de kleding tenzij iedereen dit doet.
  • en heel belangrijk: NIET de ene helft van de groep in het wit en de andere in het zwart, dit is enorm lastig om een mooie groepsfoto van te maken.