de geschiedenis van fotografie van bemmelen

1927 jan van Bemmelen sr

In 1927 is het bedrijf gestart door Jan van Bemmelen sr. De studio was destijds gevestigd op Zuidbuurt nr 30 in Zoeterwoude. Jan en Truus van Bemmelen hadden 13 kinderen waarvan er 3 de fotografie in zijn gegaan

In 1960 volgde Jan van Bemmelen zijn vader op. In eerste instantie was jan de fotograaf maar na verloop van tijd is zijn vrouw Trees ook gaan fotograferen. In 1992 kwam Mike van Bemmelen in het bedrijf als fotograaf

archief

Van voor de 2e wereldoorlog is weinig bewaard gebleven maar de foto’s van na deze tijd zijn bewaard gebleven. U zult begrijpen dat ons archief nu ruim 90 jaar later miljoenen beelden bevat. Tot het jaar 2002 werd alles nog gefotografeerd op negatief waarna we in een overgangsperiode overgingen naar digitaal.

foto's uit het oude archief online

Jan van Bemmelen jr is na zijn pensioen gaan rondneuzen in het archief van zijn vader. Daar kwam hij prachtige en soms lang vergeten foto’s tegen met een grote historische waarde. Foto’s die een geweldig beeld geven van hoe de mensen in die tijd leefden. Zijn vader, Jan van Bemmelen sr., legde alles vast wat er gebeurde in en om het dorp Zoeterwoude.

Jan sr. in zijn donkere kamer

Jan van Bemmelen sr in zijn zelfgemaakte donkere kamer

Zoeterwoude rond 1945

historische foto's gemaakt rondom 1945. Uit het archief van Fotografie van Bemmelen

Zoeterwoude rond 1950

historische foto's uit het archief van Fotografie van Bemmelen​
niet beschikbaar

Zoeterwoude rond 1955

historische foto's uit het archief van Fotografie van Bemmelen​
niet beschikbaar

Zoeterwoude rond 1956

historische foto's uit het archief van Fotografie van Bemmelen​
niet beschikbaar

Op de hoogte blijven van aanvullingen of aanpassingen op deze website ? Schrijf je in op de nieuwsbrief onder aan de pagina.