Bepaal het formaat van de foto aan de muur

Onlangs hebben jullie foto’s laten maken en wellicht is er al een voorselectie gemaakt, dan is het nu tijd voor de volgende stap.

Natuurlijk willen jullie dat het fotografisch kunstwerk straks een mooie plek krijgt in het interieur. Maar hoe kies je nu de juiste maat? Wij kunnen jullie, bij ons in de studio, de uitgekozen foto al laten zien in jullie eigen interieur. Hier is hoe het werkt:

Allereerst hebben we een foto nodig van de plek waar jullie werk straks komt te hangen. Haal voorwerpen die het zicht op de muur beperken weg en plaats een A4tje op de plek waar het kunstwerk moet komen. Dit hebben we straks nodig om de foto te ijken. Maak nu een foto recht op de muur en probeer bij het maken ook een stuk vloer en plafond mee te fotograferen.

Maak de foto bij voorkeur met daglicht en vermijdt het gebruik van een flitser. Ga je verder van de muur staan dan heb je straks een beter totaalbeeld.

Upload nu de foto via wetransfer of stuur deze per email. Neem daarna telefonisch contact op om een afspraak te maken in de studio. Tijdens jullie bezoek laat ik zien hoe de foto er in verschillende formaten op de betreffende plek uit zal zien, op die manier is het veel makkelijker om de juiste keuze te maken. Een mooie lijst uitkiezen om het geheel af te maken wordt op deze manier ook stukken eenvoudiger.

Er is keus uit vele materialen waarop foto’s afgedrukt kunnen worden zoals bijvoorbeeld plexiglas, hout, metaal, canvas, beton en diverse soorten doeken. Sinds kort zijn daar ook geluiddempende panelen bijgekomen waar rechtsreeks foto’s op afgedrukt kunnen worden.

Daarnaast is er keus uit meer dan 1000 verschillende fotolijsten.

Twijfel je nog over de juiste plek in huis of wil je meerdere foto’s naast elkaar aan de muur, ook dat is geen probleem, stuur in dat geval meerdere foto’s. Heb je nog vragen, bel of stuur even een berichtje. Tot ziens in de studio !