Val op met foto's die eindeloos bewegen!

Cinemagraphs

Trek de aandacht op je website of op social media

Cinemagraphs, foto’s die eindeloos en subtiel bewegen

Subtiel opvallen op jouw manier

Je kijkt naar een foto op een website en opeens zie je het: die haarlok wappert! Op die foto van de kantoorruimte op dat socialmedia-account bewegen de bladeren van de plant en de vitrage bij het open raam. En … is degene op die portretfoto nou aan het typen op zijn laptop of zie je dat verkeerd? Nee, hij doet het echt!

En de beweging gaat maar door! Je kunt niet anders dan blijven kijken.
Wat bijzonder! En wat mooi!
‘Kan dat ook bij mijn portretfoto? Of bij onze bedrijfsfoto’s?’
Jazeker!

De techniek heet cinemagraphy, ook wel ‘animated .gif’ genoemd. En het is wat anders dan de .gif die jij misschien kent, zoals een grappige meme die je iemand stuurt via WhatsApp of als reactie op een socialmediabericht. Het is namelijk veel meer!

Wat is een cinemagraph (een animated .gif)?

De naam zegt het al: cinemagraphs of animated .gifs zijn foto’s waarin een onderdeel oneindig blijft bewegen. Ze zijn een fusie van fotografie en video. Door beide technieken te gebruiken ontstaat een prachtig, surrealistisch beeld! En dat beeld genereert een enorme aantrekkingskracht op de kijker!

En wat het is het verschil met een gif.?

De grootste verschillen met een gif. zoals jij die kent zitten in de kwaliteit van het beeld en het gebruik. 

Een gif. is korrelig en het bewegende beeld staccato en duidelijk herhaald. Hij wordt voornamelijk gebruikt als meme of reactie. Zakelijk wordt hij zelden ingezet.

Een cinemagraph is modern en van topkwaliteit, met een vloeiende en oneindige beweging. En hij wordt ingezet met een ander doel.
Deze animated .gifs zijn zakelijk uitstekend toepasbaar vanwege hun professionaliteit én subtiele opvallendheid. Ze verleiden en betoveren. Ze zijn haarscherp door het gebruik van HD- en 4K-resolutiecamera’s. En in diverse formaten te gieten, zoals .gif, mpeg-4 en mov.
Je blijft ernaar kijken!
En ze blijven je bij.

En het mooiste is: dit eindeloos bewegende beeld van topkwaliteit in .gif-formaat beïnvloedt de laadsnelheid van je website, e-mailcampagne, blog of socialmediabericht niet op een negatieve manier, wat een video vaak wel doet. 

Een cinemagraph valt op en daardoor val jij op.
Of zet je je bedrijf, product of dienst in de kijker.

De voordelen van een cinemagraph

Een animated .gif is niet altijd geschikt, maar vaker dan jij misschien denkt. Bewegende foto’s zijn geweldig om in te zetten als je de aandacht trekken wilt.
Bij voorbeeld:

  • In je online reclamecampagne 
  • Op sociale media om opgemerkt te worden en/of je boodschap extra kracht bij te zetten
  • Op je website wanneer je ergens de nadruk op wilt leggen, zoals de landingspagina van je duurste, beste product of dienst, die geïntroduceerd wordt met een animated .gif in de header
  • Of gewoonweg omdat je wat anders wilt en het past bij jou en/of je bedrijf of praktijk. Denk aan een cinemagraph in de header op je homepagina, je aanbod en het smoelenboek.

Wil jij cinemagraphy inzetten voor jouw business? Neem vrijblijvend contact op om te overleggen over de mogelijkheden.