BerichtenBlog

READ OUR BLOG

Voordeurfotoshoot

Nu is het idee van een fotoshoot van een gezin bij de voordeur van een huis zeker niet nieuw. In mijn archief heb ik foto’s van rond 1950, gemaakt door mij opa, van gezinnen voor hun eigen voordeur. Vroeger kwam dit ook zonder Corona veel vaker voor. Fotocamera’s en toebehoren waren in tijd tijd lang zo goed niet. Men had veel meer licht nodig voor een goede foto dus werden veel groepsfoto’s van familie’s en gezinnen bij voorkeur buiten gemaakt, bij de voordeur!

Een voordeurshoot is een hele mooie herinnering.

Als ik foto’s van mijzelf zie van mijn jeugd, gemaakt voor ons huis, geeft dit absoluut een extra lading aan de foto. Dit is de plek waar ik ben geboren, het huis waar ik vroeger woonde en waar ik ben opgegroeid. Dit maakt een voordeurshoot dus extra waardevol.

Luchtfoto van de Pieterskerk

Vorige week vloog ik over de stad Leiden om en aantal luchtfoto’s te maken. Aangezien het gebruik van drones niet is toegestaan boven de stad hebben we gekozen om dit met een vliegtuig te doen. Het beeld vanuit de lucht is prachtig, vooral op een zonnige dag. Op deze foto zie je de Pieterskerkwijk met in het midden het mooiste monument uit de stad, de Pieterskerk.

Fotografie van steden, gebouwen bedrijfspanden is 1 van mijn specialiteiten. Hierbij maak ik gebruik van een hoogtestatief voor in de stad tot 8 meter hoog omdat drones daar niet zijn toegestaan. Voor het hogere werk wordt gebruik gemaakt van een vliegtuigje. Deze foto’s zijn gemaakt in een zeer hoge resolutie en uitermate geschikt voor grote prints. Deze luchtfoto’s van de stad zijn ook te koop. Voor informatie hierover kunt u het beste een email sturen naar fotografie@vanbemmelen.nl